BANAANILEIPÄ



En ole koskaan ollut kovin jauhopeukalo. Jätteettömyyden hakemisen ansiosta sekin laji on kasvanut meidän keittiössä. Teet vähemmän jätettä, kun teet itse ja valitset raaka-aineesi oikein. Tällä kertaa halusin kokeilla ystäväni suosittelemaa (taivaallista) banaanileipää. Tämäkin siksi, koska on sairaslomapäivä ja banaanini alkoivat jo tummua liikaa. Onneksi kyseinen ystäväni aina muistuttaa että superkypsät banaanit ovat parasta leivonnassa. Säästytään taas ruokahävikiltä. Eikun kokeilemaan!



Banaanileipä {G, V}
(ohje blogista Feel Good Kitchen)

4 superkypsää banaania (3 taikinaan, 1 koristeluun)
0,5 dl kookosöljyä
0,5 dl vaahterasiirappia
4 dl (gluteenittomia) kaurajauhoja
1 tl kanelia
1,5 tl leivinjauhetta (tai psylliumia)
0,5 tl ruokasoodaa
ripaus aitoa vaniljaa (itselläni ei tällä kertaa ollut)
ripaus suolaa

1. Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele pieni leipävuoka.
2. Muussaa banaanit hyvin. Lisää sulatettu kookosöljy ja siirappi.
3. Sekoita eri kulhossa kuivat ainekset.
4. Lisää kuivat ainekset banaanimössöön ja sekoita hyvin.
5. Laita taikina vuokaan ja koristele halkaistulla banaanilla.
6. Paista ~40 min tai kun taikina ei tartu enää hammastikkuun. 
Anna jäähtyä ja nauti.


Kommentit

Suositut tekstit